Avui tancat 936740483 717797273 626856454
Temps de lectura 2 min.

En la cerca constant de l'eterna joventut i la bellesa radiant, la indústria de la cosmètica ha experimentat una evolució constant al llarg dels anys. Un dels termes que ha cobrat rellevància en aquest àmbit és la "nutricosmètica", una innovadora tendència que promet realçar la bellesa des de l'interior.

En aquest article, exploraràs què és la nutricosmètica, els seus beneficis i alguns dels suplements més utilitzats.

Què és la nutricosmètica?

La nutricosmètica és una branca de la cosmètica que s'enfoca a millorar l'aparença i salut de la pell, cabell i ungles a través de la ingesta de suplements nutricionals. A diferència dels productes tòpics tradicionals, que s'apliquen externament, la nutricosmética treballa des de l'interior del cos per a abordar diversos desafiaments estètics i de salut. Aquesta tendència reconeix l'estreta relació entre la nutrició i la bellesa, entenent que el que mengem pot impactar la nostra aparença externa.

Beneficis de la nutricosmètica:

  • Bellesa holística: La nutricosmètica considera la bellesa com un reflex de la salut interior. En abordar problemes de pell, cabell i ungles des d'endins, es busca aconseguir una millora més completa i duradora.
  • Reducció dels signes de l'envelliment: Alguns suplements nutricosmètics contenen antioxidants i nutrients que combaten els radicals lliures, ajudant a reduir l'aparició d'arrugues i línies fines.
  • Enfortiment del cabell i les ungles: Els suplements nutricosmètics poden proporcionar els nutrients necessaris per a un cabell fort i ungles saludables, reduint la fragilitat i el trencament.
  • Hidratació i lluminositat: Alguns ingredients nutricosmètics, com el col·lagen, poden ajudar a mantenir la hidratació de la pell i promoure una lluentor natural.
  • Tractament de problemes de pell: Alguns suplements estan dissenyats per a abordar problemes de pell específics, com l'acne, la rosàcia o la pigmentació desigual.

Suplements nutricosmètics més utilitzats:

  • Col·lagen: Un dels suplements més destacats en la nutricosmètica. El col·lagen és una proteïna essencial per a la salut de la pell, cabell i ungles que ajuda a mantenir l'elasticitat i fermesa de la pell, així com la integritat del cabell i les ungles.
  • Àcid hialurònic: Conegut per la seva capacitat per a retenir la hidratació, l'àcid hialurònic pot ajudar a mantenir la pell suau i flexible, reduint l'aparença d'arrugues.
  • Vitamines i antioxidants: Les vitamines com la vitamina C i els antioxidants com el resveratrol poden protegir la pell contra els danys causats pels radicals lliures i promoure un to de pell uniforme.
  • Omega-3: Els àcids grassos omega-3 poden contribuir a la hidratació i flexibilitat de la pell, a més de tenir beneficis antiinflamatoris.
  • Biotina: També coneguda com a vitamina B7, la biotina és essencial per al creixement i fortalesa del cabell i les ungles.

En conclusió, la nutricosmètica és una innovadora tendència que reconeix la connexió entre la nutrició i la bellesa. En proporcionar nutrients específics a través de suplements, té com a objectiu millorar l'aparença i salut de la pell, cabell i ungles des de l'interior. Si bé la nutricosmètica ofereix prometedors beneficis, és important recordar que els resultats poden variar de persona a persona i és fonamental consultar a un professional de la salut abans d'incorporar nous suplements a la teva rutina. 

Recorda que des de la farmàcia et podran assessorar des del primer moment de forma personalitzada segons les teves necessitats i recomanar-te aquells productes que més s'ajustin als teus objectius de bellesa i salut.